Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Maintal

Maintal

20. április 21. 20:31 kedd

Maintal egy fiatal város Hessen tartomány közepén. 1974-ben hozták létre a regionális reform részeként a korábban független Dörnigheim városból, valamint Bischofsheim, Hochstadt és Wachenbuchen közösségekből. Az egyes kerületek viszont hosszú és mozgalmas múltra tekintenek vissza. Dörnigheimet például 793-ban említik először az okiratok, és a Majna melletti elhelyezkedése miatt jelentős helyszín volt. Végül a folyó adta a város nevét is.

 A Maintal közvetlenül Frankfurt mellett található, így a nyüzsgő Frankfurt-Rajna-Majna nagyvárosi régió szívében helyezkedik el. A város urbanizált, de egyúttal békés, zöld és pihentető is a tágas gyümölcsös rétekkel és a négy városrész vidéki bájával. A történelmi, hangulatos óváros gondosan felújított faházakkal és parasztházakkal, modern infrastruktúrával párosulva egyedülálló kombinációt alkotnak.

Jelenleg 41 000 ember él Maintalban, a vonzó életkörlményeknek és munkalehetőségeknek köszönhetően. Hozzátartozik ehhez a modern infrastruktúra kiváló közlekedési kapcsolatokkal, a sokféle gyermekfelügyeleti lehetőség és iskolaválasztási lehetőség. Változatos társadalmi, kulturális és sportélet zajlik, amelyet számos klub, modern sport- és szabadidős létesítmények, valamint széles körű civil szerepvállalás támogat. A városban mintegy 10 000 munkahely van, amelyek túlnyomórészt közepes méretű kereskedelmi struktúrában helyezkednek el. De nagy nemzetközi vállalatoknak is van a központjuk ezen a dinamikusan fejlődő, versenyképes helyen.


Maintal és Esztergom kapcsolata:

Maintalból rendszeresen érkeznek városunkba karitatív céllal küldöttségek. Adományaikat az esztergomi karitatív szervezetek és a város oktatási és szociális intézményei fogadják.
A baráti társaságok szervezésében rendszeresen részt vesznek maintali barátaink a Szent István napi rendezvényeken, étel- és italspecialitásaik igen közkedveltek.

A város honlapja: https://www.maintal.de/

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020