Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Abszolút női győzelemmel indított az ETK

Abszolút női győzelemmel indított az ETK

24. május 14. 11:21 kedd (2 hónapja)

2024. május 11-én Gárdonyban rendezték meg az idei szezon első triatlon versenyét, ahol az ifi korcsoportban képviselte magát az Esztergomi Triatlon Klub.

Az Esztergomi Triatlon Klub két női versenyzője indult a 2024-es triatlon szezon első megméretésén, amit Gárdonyban rendeztek meg. Miszlai Míra és Bartal Zsófia az ifi korcsoportban bizonyította sporttehetségét, ahol távjuk versenyről versenyre 750 méter úszás, 20  kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás. 

Miszlai Míra számára ez egy igazán emlékezetes futam volt, hiszen az összes nőt maga mögé utasítva, abszolút első helyen ért célba. Ez azt jelenti, hogy nemcsak saját kategóriájában lett aranyérmes, hanem az összes nő között az ifi korosztálytól egészen a seniorokig. A fiatal tehetségnek nagy előnye származott abból, hogy az úszásnak – ami egy alig 20 fokos tóban zajlott – neoprén nélkül vágott neki, ellenben sok más versenytársával. Míra így a legjobb úszókkal tudott kerékpárra pattanni és végig az élen vitte végig a ranglista versenyt, és végül kimagasló idejével el is nyerte a jól megérdemelt aranyat.

Bartal Zsófia is izgatottan vágott neki az idény első megméretésének, Mírához hasonlóan ő is neoprén ruha nélkül csobbant, így előnyös helyen tudott kijönni a vízből. A verseny további része azonban nem Zsófia tervei szerint alakult, ugyanis egy kerékpáros esés következtében feladni kényszerült a versenyt. Tekintve, hogy ez még csak a szezon első igazi triatlon versenye volt, így még rengeteg esélye van arra, hogy bizonyítson. 

Kijelenthető tehát, hogy ezen a versenyen minden lehetséges kimenetel megmutatkozott az Esztergomi Triatlon Klub versenyzőin. Miszlai Míra roppant magasra helyezte a teljesítményi lécet saját magának, és természetesen versenytársainak is. Bartal Zsófiának nem ez a verseny hozta el álmai eredményét, de erre alkalmas lehet a pünkösdi hétvégén megrendezésre kerülő XXXIII. Tisza Triatlon utánpótlás ranglista verseny.

Az ETK versenyzői alig egy hét múlva tesznek tanúbizonyságot nemcsak kiváló sportolói képességeikről, de edzőik kiválóságáról is.

A szöveg és képek forrása: Esztergomi Triatlon Klub.

 

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020