Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Dicsőségben úszik (és fut) az Esztergomi Triatlon Klub

Dicsőségben úszik (és fut) az Esztergomi Triatlon Klub

24. május 07. 09:46 kedd (12 napja)

Még csak a triatlon-szezon legelején járunk, az Esztergomi Triatlon Klub azonban teljes erőbedobással megy neki minden versenynek. Céltudatosan építik stratégiájukat és nyílegyenesen haladnak előre. 

Két héttel ezelőtt vágott neki a 2024-es szezonnak az Esztergomi Triatlon Klub Blatonbogláron, ahol Duatlon Országos Bajnokságot rendeztek. A csapat példásan teljesített és csordultig töltötték a dobogós helyezéseket.

A dicsőséges széria folytatódott az anyák napi hétvégén. Heer Lajos és Törőcsik Etelka 28 versenyzője állt a rajtvonalhoz május ötödikén, a Debrecenben megrendezett Aquatlon Országos Bajnokságon. A versenyzőknek saját korosztályuknak megfelelő távolságot kellett úszniuk és futniuk, majd a versenyszámok időeredményét összesítve derült ki, melyikük hányadik helyen végzett.

Éremből ez alkalommal sem volt hiány, tekintve, hogy az ETK gyermekei egyaránt remekelnek a vízben és a szárazföldön is. Kimagasló eredményekkel távozott a csapat Debrecenből, a csapat összpontszáma 53 lett, ezzel ők lettek a harmadik legjobb csapat a megméretésben. Csupán a Tiszaújvárosi Triatlon Klubnak és a Ferencvárosi Torna Clubnak sikerült felül kerekednie az esztergomiakon.

A bajnokságon szinte minden korosztályban indított versenyzőt az ETK, és mindegyikben gazdagodott dobogós helyezéssel. A legkisebb Újonc kategóriában (200 méter úszás, 1.5 kilométer futás) Szabó Ármin, Szalkay László, és Hegedűs Ádám triója zsebelte be a második helyet – Szabó Ármin és Szalkay László egyéniben is dobogón végeztek. Ugyanebben a kategóriában a lányoknál Blonszki Nina szerezte meg az első helyet. Csapatban is kiérdemelték a bajnoki címet, méghozzá Szekeres Izabella Szonja, Szerencsés Zoé Luca együttesével. 

Gyermek kategóriában (300 méter úszás, 2 kilométer futás) Hegedűs Ábel állhatott fel a dobogó második fokára. Ebben a kategóriában indult továbbá: Czibula Bertalan (17.hely), Szalkay Zsuzsanna (9.hely), Berczeli Eszter (11.hely), Sallai Enikő (13.hely), Pörsök Anna (17.hely), Nádudvari Réka (19.hely), Zámbó Liza Zsófia (22. hely), Vas Virág (26.hely), és Molnár Gréta Sára (27.hely). 

A serdülőknél (500 méter úszás, 3 kilométer futás) Kovács Noel szerezte meg a bronzérmet egyéniben, csapatban pedig az aranyat zsebelte be társaival: Zámbó Benedek Mátyással, és Gergely Mátyással. A kategóriában indult továbbá: Pörsök Mihály (20.hely), Czibula Mátyás Imre (36.hely), Kiss-Lindscheidt Aida (10.hely), Hajdú Angelika Virág (14.hely), és Nádudvari Sára (15.hely).

A csapatnak csupán szussznyi ideje van, hogy fürdőzzön az elért sikerben, ugyanis május 18-19-én ismét rajthoz állnak, méghozzá a szezonnyitó klubcsapat, és egyéni triatlon versenyen, a XXXIII. Tisza Triatlon Országos Bajnokságon.

A szöveg és képek forrása: Esztergomi Triatlon Klub.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020