Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Tisztítsuk meg az országot!

Tisztítsuk meg az országot!

20. szeptember 23. 14:55 szerda

Az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására indított "Tisztítsuk meg az országot!" elnevezésű program első ütemére 13 milliárd forintot biztosít a kormány - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára szerdán Esztergomban.

    Boros Anita a város egyik külterületi, nagy kiterjedésű, illegális hulladéklerakójánál tartott sajtótájékoztatón kiemelte, ebből az összegből elsőként a legszennyezettebb területeket hozzák rendbe.
    Az államtitkár hozzátette, szeptember végén zárul az országos program próbája, amelyben több településtípuson, illetve jellemző lerakóhelyeken vizsgálták a szemét összetételét.
    Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a 25 és 40 ezer közötti lakosságszámú, megyei jogú városi ranggal nem rendelkező települések közül a napokban megjelent kormányhatározat Esztergomot jelölte ki a mintaprogram megvalósítására.
    A városban december végéig 10 helyszínről 450 tonna illegális hulladékot szállítanak el. Ehhez a kormány 15 millió forintot biztosít, az önkormányzat pedig visszatérően ellenőrzi a megtisztított területeket - ismertette a polgármester. - MTI

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020