Kisfaludy Program
Interreg
Széchenyi2020
Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút kiépítése

Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút kiépítése

2021. január 26. 14:19 kedd

Esztergom Város Önkormányzata

Sajtóközlemény             

Projekt címe:   Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút kiépítése

 

Kedvezményezett neve: Esztergom Város Önkormányzata

Projektazonosító: TOP-3.1.1-16-KO1-2019-00007

Támogatási összeg: 799 998 810 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

A projekt megvalósításának kezdete 2020. szeptember 1.

A projekt fizikai befejezésének határideje    2023. június 30.

 

Az 799 998 810 Ft összköltségű, 100%-os támogatási aránnyal rendelkező projekt célja: az Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút kiépítése.

Esztergom Város Önkormányzata a projekt során újabb Kerékpárosbarát fejlesztést valósít meg A projektben létrejövő 7,2 kilométeres kerékpárút Esztergom belvárosát köti majd össze az Esztergom-Kertváros településrészben található Palatinus-tóval.

Esztergomban a Mária Valéria hídfőtől a Schweidel J. utcáig kijelöléssel és helyenként burkolatfelújítással, a Schweidel J. utcától az Esztergom-Kertváros Sátorkő utcáig új építésű és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával, majd ezt követően a Palatinus-tóig újra csak kijelöléssel kerül kialakításra az új kerékpáros útvonal.

A fejlesztés összhangban van Esztergom Város kerékpárforgalmi hálózati tervével. A tervezett kerékpárút része a Duna menti kerékpárútvonalnak, és az esztergomi kerékpáros hálózat részeként rávezet az épülő EUROVELO6 nyomvonalára.

A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységet is megvalósítunk.

 

Hernádi Ádám
polgármester

Elkészültek a kerékpárút engedélyes és kiviteli tervei. A pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően a tervekhez közúti biztonsági audit készült, melynek ajánlásait a tervben átvezetni szükséges. A 7200 méter hosszú kerékpárutat kivitelező vállalkozás kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van.