Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Teljes útlezárás az Esztergom Classic Rally idejére

Teljes útlezárás az Esztergom Classic Rally idejére

23. május 19. 07:38 péntek (10 hónapja)

2023. május 20-án, szombaton 16:00 és 19:00 óra között teljes útlezárás várható a 11. számú főúton, a Bajcsy-Zsilinszky utca, Madách Imre út kereszteződésétől a Szent István tér, Basa utca kereszteződéséig, valamint lezárásra kerülnek még a Szent István tér parkolói, illetve a Sötétkapu. A versenyzők a Fürdőszálló elől indulnak és a Szent István téri parkolón, valamint a Sötétkapun keresztül érkeznek célba, amely a Szent Adalbert központ előtti parkolónál lesz. Az útvonal mellett több helyszínen kerülnek kialakításra nézői pontok; ezekről a helyekről verseny biztonságos körülmények között élvezhető. Ilyen nézői pont lesz például a Liszt Ferenc utca és a Pázmány Péter utca kereszteződésében, a Majer István út mentén, a Sötétkapunál lévő parkoló rézsűjén, illetve a célnál, a Balassa iskola előtti területen.

Az Esztergom Városi Speciál verseny miatt lezárt útszakaszokra semmilyen irányból nem lehet majd behajtani. A 11. számú főúton haladók Tát irányából a Hősök tere – Terézia utca – Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánomi út – Vaskapui út – Visegrádi út útvonalon tudnak kerülni.

A helyi és helyközi buszjáratok a lezárás ideje alatt módosított útvonalon közlekednek, elkerülik a lezárással érintett útszakaszon található buszmegállókat.

Az Esztergom Városi Speciál szakasz, valamint a verseny további helyszínei, a Lábatlan-Bajna, illetve a Tardosbánya-Bikolpuszta versenyszakaszok közötti útvonalon nem kerül sor további lezárásokra, ezen helyszínek között a versenyautók a KRESZ előírásait betartva közlekednek.

Kérjük a közlekedőket, hogy az érintett útszakaszokon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020