Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Beszámoló a 2022.09.15. napján megtartott rendes képviselő-testületi ülésről

Beszámoló a 2022.09.15. napján megtartott rendes képviselő-testületi ülésről

22. szeptember 15. 11:39 csütörtök

2022. szeptember 15-én megtartotta soron következő rendes ülését Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzat képviselő-testülete. Hernádi Ádám polgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra. A testületi ülésen a polgármester, 12 képviselő és mindkét alpolgármester részt vett, az ülés határozatképes. Nem volt jelen az ülésen Cserép János és Simonné Cserép Krisztina képviselő.

Hernádi Ádám polgármester javaslatára a képviselő-testület úgy döntött, hogy a kilencedik napirendi pontot „Döntés Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonát képező lakások értékesítéséről” leveszi a napirendi pontok közül.

Az ülés első napirendi pontjában a képviselő-testület elfogadta a gyermekek napközbeni ellátását végző intézmények beszámolóit. Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában kilenc óvoda működik. Az óvodai nevelési év minden év szeptember 1-től a következő év augusztus 31-ig tart.

Ezután a képviselők úgy döntöttek, hogy a gyermekek napközbeni ellátása keretében biztosított étkeztetés 2022. év szeptember 1-jétől szóló díját jóváhagyják. A szükségessé vált áremelést az önkormányzat magára vállalta, így a döntés értelmében a szülőket nem terheli ezáltal plusz költség.

A harmadik napirendi pontban az önkormányzat a 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II.10.) önkormányzati rendeletet módosították. A rendelet módosításánál a következők kerültek beépítésre:

-   a képviselő-testület és átruházott hatáskörben a bizottságok, valamint a polgármester költségvetést érintően hozott döntései, átcsoportosítási határozatai,

-    a MÁK által közölt központi támogatás előirányzatváltozásai, egyéb központi költségvetésből, előirányzatból származó támogatások előirányzatai,

-    2022. évi időközi választásokkal, népszámlálással kapcsolatos pótlólagos támogatások bevételi és az ezekhez kapcsolódó kiadási előirányzatai.

A képviselő-testület 13 igen szavazattal döntött a 2023. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról és a benyújtott kérelmek elbírálásának szempontjairól

Ezután döntött az Életút Egyesülettel kötendő (fogyatékosok nappali ellátása) feladatellátási szerződésről. A Napköziotthon (nappali ellátás) működésének célja a saját otthonaikban lévő fogyatékossággal élő emberek életkörülményeinek normalizálása, a nem fogyatékos kortársaihoz való közelítése, a sérült ember által is megélhető teljesebb élet lehetőségének megteremtése.

Ezt követően a testület döntött az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének kinevezéséről és az új ügyvezetővel történő munkaszerződés megkötéséről. 2022. október 01. napjával az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. új ügyvezetője Szekér Zoltán.

A hetedik napirendi pontban a képviselő-testület 13 igen szavazattal jóváhagyta az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. támogatási szerződését. A Kft-ben szakmai, kommunikációs és pénzügyi szervezetfejlesztés történt, elsősorban a fenntarthatóságot elősegítő gazdasági tevékenység elindítása érdekében. Ennek keretében önálló gazdasági valamint turisztikai termékfejlesztő munkatárs foglalkoztatása vált szükségessé.

Majd a képviselők jóváhagyták az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft. „v.a.” 2021. 04.01. és 2022.03.31. közötti időszak egyszerűsített éves beszámolóját. A Társaság taggyűlése 2021. január 29-én 1/2021. (I.29.) határozatával döntött a társaság jogutód nélküli megszüntetéséről, és elhatározta a társaság végelszámolását. A végelszámolás kezdő napja a taggyűlés határozata értelmében 2021. április 1. Végelszámolónak a taggyűlés Nagy Attilát jelölte ki.

Ezután döntöttek Esztergom külterület, 089/3 és a 089/51 helyrajzi számú ingatlanok haszonbérbeadásáról. Az ingatlanokat a kérelmező mezőgazdasági tevékenység céljából kívánja bérelni 5 éves időtartamra.

A nyílt ülés utolsó naprendjében a 220/2022. (VIII.28.) határozat visszavonásáról döntött a képviselő-testület.

A képviselő-testület zárt ülésén tárgyalta a „Versenytárgyalás eredményhirdetése az Esztergom belterület, 17475/2 helyrajzi számú ingatlanra vonatkozóan” című utolsó napirendjét.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020