Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
2022. évi Tájékozódási Futó SUZUKI Rövidtávú Országos és  Országos Rövidtávú Váltóbajnokság

2022. évi Tájékozódási Futó SUZUKI Rövidtávú Országos és Országos Rövidtávú Váltóbajnokság

22. szeptember 14. 08:00 szerda

2022. szeptember 17-18-án kerül megrendezésre 2022. évi Tájékozódási Futó SUZUKI Rövidtávú Országos és Országos Rövidtávú Váltóbajnokság Esztergom városában. A bajnokságokat a Homokbucka Egyesület és a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete rendezi.

Az első napon szombaton 9 órai kezdettel a selejtező futamok kerülnek lebonyolításra főként lakótelepi környezetben, és a Bazilika környékére fognak célba érni a versenyzők, majd délután 14.30-tól a döntő futamok kerülnek lebonyolításra amikor az igazi belváros lesz a versenyterület és a Bazilika előtti terültre fognak célba érni a tájfutók. A bajnokságon 14-85 év közötti versenyzők állnak rajthoz. A magyar versenyzők mellett Szlovákiából, Romániából, Belgiumból, Portugáliából és Ukrajnából érkeznek versenyzők. A bajnokságra közel 1300 versenyző nevezett.

Másnap vasárnap 10 órai kezdettel a váltóversenyre kerül sor, aminek a versenyközpontja a Duna parton az Erzsébet park lesz. Itt az Egyesületeknek 3-4 fős váltókat kell kiállítani különböző korosztályokban. Az adott kategóriákban a versenyzők egyszerre rajtolnak, majd az a váltó lesz a bajnok, akinek az utolsó embere a leghamarabb érkezik be a célba.
A felnőtt bajnoki címekért nagy csata várható, ugyanis a felnőtt mezőny mellett ide nevezett az idei junior világbajnokság sprintváltó számában ezüstérmes magyar csapat minden tagja. Így a nőknél arra is van esély, hogy a mindössze 17 éves Máramarosi Rita legyen a bajnok, aki kétszeres ifjúsági Európa-bajnok is a sprint számban. A férfiaknál a junior csapat legerősebb tagja, Bujdosó Zoltán próbál majd visszavágni a címvédő Ormay Mihálynak - tavaly mindössze egy másodperc volt köztük az első két helyen.
A fiatalabb kategóriák közül a 15-16 éves serdülőkre lesz érdemes figyelni, ahol a fiúknál a nyári ifjúsági Európa-bajnokság első két helyezettje, Csoboth Márton és Felföldi Tamás fog ismét összecsapni, a lányoknál pedig az EB-n szintén aranyérmes Mikes Jankának kell kiköszörülnie a tavalyi csorbát, amikor rossz térképet vett el a rajtban, és emiatt nem tudta begyűjteni az OB-címet.
A felnőtt kategóriák küzdelmeit élőben fogjuk közvetíteni mely a verseny facebook oldaláról érhető el.

JELENTKEZÉS:

Szeptember 16-án, pénteken: 18:00-21:00 között a Rugby Club Hostel (Esztergom, Nagy-Duna sétány 1.) GPS: 47.793286, 18.732944
Szeptember 17-én, szombaton: 7:30-8:30 között, valamint csak a döntőn induló klubok számára 13:00-14:00 között a versenyközpontban: Esztergom, Szent István tér (Bazilika előtti terület) GPS: 47.799378, 18.737997
Szeptember 18-án vasárnap: 8:00-9:00 között a versenyközpontban: Esztergom Erzsébet Park (azon klubok számára, akik csak az ORVB-on indulnak) GPS: 47.798416, 18.733615

Egyéni jelentkezésre nincs lehetőség, a versenyanyagot csak egyben adjuk ki a kluboknak!


NYÍLT NEVEZÉS:
Az e-nevezés rendszerében. Fizetés előzetesen átutalással, illetve a helyszínen készpénzben.

Nevezési díj: szeptember 11-ig alapáron 1.500,- Ft, szeptember 12-16. között 2.000,- Ft, míg a helyszínen 2.500,- Ft (szombaton 7:30-9:00 között, vasárnap 8:00-13:00 között már csak a kinyomtatott térképek erejéig fogadunk el nevezést).

RAJTSZÁM:
A bajnokság mindhárom futamán a rajtszám viselése kötelező! A ROB döntő F/N 21 “A” döntőseinél rajtszám csere lesz. Biztosítótűt nem adunk, a rögzítésről mindenkinek saját magának szükséges gondoskodnia!

EREDMÉNYKÖZLÉS:
A live.mtfsz.hu oldalon folyamatosan on-line frissülnek az eredménylisták. Papír alapú eredményközlés környezetvédelmi okokból nem lesz. Versennyel kapcsolatos információk a helyszíni kivetítőkön is megjelennek.

TÁJFUTÓ FÜRDŐ PARTI:
Szeptember 17-én szombaton este 20-24 óra között zártkörű tájfutó fürdő partit rendezünk Esztergomban az Aquasziget Élményfürdőben (2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 5.). Ebben az időpontban csak tájfutók és családtagjaik tartózkodhatnak a fürdő területén.

Belépő ára 1000/Ft/fő, amit a fürdő bejáratánál lehet megvásárolni. Belépés rajtszám felmutatásával. A fürdőbe a rajtszámot viselő versenyzővel - jegyváltás után - a családtag is bemehet.
Az élményfürdőben minden beltéri egység használható és külön DJ biztosítja a jó hangulatot.

TEREP:
Lakótelep parkokkal, játszóterekkel, közintézmények udvaraival, közepes szintkülönbséggel. A futhatóság mindenhol kiváló, a láthatóság a közepes fedettség miatt némileg korlátozott. A terep nagy része gépjármű forgalom elől nem elzárt. Általában gyér forgalom várható. Figyelmesen közlekedjetek! A pályák 70-80%-a burkolt területen halad.
Javasolt futóruházat: terepfutó cipő vagy edzőcipő, rövidszárú ruházattal.
Szöges cipő használata tilos!

A részletes versenykiírás itt tekinthető meg.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020