Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra

21. december 07. 12:53 kedd

Tisztelt Választópolgár!

Ezúton szeretnénk Önt arról tájékoztatni, hogy a 2018-ban megválasztott szavazatszámláló bizottságok mandátuma a 2022-es országgyűlési választás kiírását követően lejár. Lehetőség lesz a szavazókörökben működő új szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának jelentkezni.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet választott tagja. A szavazatszámláló bizottság választott tagjairól a Jegyző előterjesztésére a Képviselő-testület dönt, várhatóan a 2022. januári vagy februári ülésén. A választott tagok mandátuma a következő általános országgyűlési képviselő választásig tart. Választott póttagok munkájára akkor lesz szükség, ha a választási ciklus alatt valamelyik választott tag nem tudja vállalni a munkát, vagy nem lesz elegendő olyan tag, akiket valamelyik jelölt delegál. A választási bizottság választott tagjai tiszteletdíjra jogosultak.

Amennyiben a szavazatszámláló bizottság választott tagjaként szívesen részt vállalna a választási feladatokban, akkor kérjük, szíveskedjen kitölteni a Jelentkezési lapot (amely letölthető a város honlapjáról, vagy átvehető a Városháza portáján), és postán, e-mailen, vagy személyesen visszajuttatni az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban működő Helyi Választási Irodába (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. e-mail: valasztas@esztergom.hu).

Bővebb információval a Helyi Választási Iroda munkatársai a (33) 542-069 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre. Választott taggá vagy póttaggá történt megválasztásáról írásban tájékoztatjuk.

 

Schottner Norbert
jegyző, az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020