Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Három napra sétálóutcává változik a Lőrinc utca

Három napra sétálóutcává változik a Lőrinc utca

22. július 26. 08:54 kedd

Az idei MCC Fesztre a szervezők rekord számú résztvevőt várnak. A belváros gyalogos közlekedésének biztonságos lebonyolítása érdekében - a rendőrséggel egyeztetve - a Lőrinc utca július 28. 16 órától július 31. 5 óráig sétálóutcaként fog funkcionálni.

Az érintett időszakban a Lőrinc utca Rákóczi tér és Bottyán híd szigeti hídfője között tilos lesz a gépjárműforgalom. Ezzel egy időben a Kis Duna sétány Szent Miklós utca - Lőrinc utcai szakasza zsákutca lesz, kétirányú forgalommal.

A Mária Valéria híd, az Aquasziget, a 0-24 óráig üzemelő mélygarázs és a Prímás-szigeten található szállodák az Árok utca - Nagy Duna sétány útvonalon közelíthetők meg.
A várható parkolási nehézségek enyhítésére két helyszínen is ideiglenes parkolókat nyitunk. Augusztus 1-ig parkolás céljából megnyitjuk az egykori Zöldház helyén lévő zöldterületet valamint a Testvérvárosok parkját, amely a Prímás-szigeten található a Palkovics pad és a Szent Erzsébet híd között. Az említett területeken a parkolás csak saját felelősségre lehetséges!

Az előttünk álló hétvégén, tekintettel a megváltozott forgalmi rendre és a megszokottnál nagyobb gyalogosforgalomra, kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek! 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020