Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Az idei Hulladékcsökkentési Hét témája: a Körkörös közösségek

Az idei Hulladékcsökkentési Hét témája: a Körkörös közösségek

21. október 19. 21:47 kedd

Az idei Hulladékcsökkentési Hét témája: „Körkörös közösségek”, azaz a keletkező hulladék csökkentésére irányuló körforgásos gazdasági megoldások

A 2009-ben indult Hulladékcsökkentési Hét egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fenntartható erőforrás- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformáló tevékenységek megvalósítása.

A Szervezet céljai között szerepel többek között a tudatosság növelése a hulladék csökkentésére, a termékek újrahasznosítására, újrahasználatára és az anyagok újrafelhasználásra vonatkozóan, mozgósítani és ösztönözni az európai polgárokat, hogy összpontosítsanak négy kulcsfontosságú cselekvési témára: csökkentés; újrafelhasználás; újrahasznosítás; energia újrafelhasználás.

Ennek keretében minden évben önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

 

A Hétre 5 kategóriában lehet akcióötlettel regisztrálni:

  • államigazgatási szerv/hatóság
  • egyesület/civil szervezet
  • gazdálkodó/ipari szervezet
  • oktatási intézmény
  • magánszemély.

 

A hazai pályázók közül a legjobbakat a nemzetközi versenyre delegáljuk!

Az idei év témája a „Körkörös közösségek”! Ennek szellemében olyan akciókat várunk, melyek a körforgásos gazdaságra vonatkozó helyi megoldások ösztönzésére irányulnak, valamint a fenntarthatósággal, hulladékmentességgel, illetve hulladékcsökkentéssel kapcsolatos közösségépítést tűzték ki célul.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden évben november utolsó hetében kerül megrendezésre.

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://hulladekcsokkentesihet2021.hu/

Az idei hulladékcsökkentési hétre 2021. november 20–28-án kerül sor.

A regisztráció határideje: 2021. november 17., szerda 12 óra

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020