Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtést érintő változásokról

Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtést érintő változásokról

21. szeptember 20. 22:17 hétfő

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a városban található szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetésre kerülnek 2021. október 17-ig. Esztergom Város Önkormányzata és a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. együttműködésének eredményeként lehetőség nyílt mind a családi-, mind a társasházban élők számára a szelektív hulladékgyűjtést segítő edényzet átvételére. Ennek a folyamatnak a következő lépése a közterületen lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetése. 2021. október 17. napja után már csak a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. által biztosított szelektív hulladékgyűjtő edényekben, és az Árok utca 44. szám alatt lévő gyűjtőponton lesz lehetőség a hulladék szelektív lerakására.

Amennyiben még nem rendelkezik a szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas edényzettel, vagy a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban további kérdése merülne fel, kérjük ügyfélfogadási időben keresse a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. esztergomi ügyfélszolgálatát (Esztergom, Pór Antal tér 1., ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu, 06-22-576-070). Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 7:00-19:00; Kedd: 8:00-12:00; Szerda: 12:00-16:00; Csütörtök: 8:00-12:00.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szelektív hulladékgyűjtés nem lehetőség, hanem mindannyiunk közös felelőssége és kötelessége. Esztergom Város Polgármesterének a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 18/2020. (V.14.) rendelete kötelezi az ingatlanhasználót a keletkező hulladék mennyiségének alacsony szinten tartására, a szelektív hulladékgyűjtés igénybevételére, továbbá a keletkezett hulladékok közszolgáltatónak történő átadására, a rendelet kötelezi továbbá a közszolgáltatót az elkülönített gyűjtés feltételeinek biztosításra.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020