Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Tájékoztató a Tour de Hongrie Esztergomot és térségét érintő szakaszáról

Tájékoztató a Tour de Hongrie Esztergomot és térségét érintő szakaszáról

20. augusztus 24. 17:57 hétfő

A Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda által rendelkezésünkre bocsátott információk szerint 2020 augusztus 28-án és 29-én fokozott figyelmet, a megszokott hétköznapok átszervezését igényli mindenkitől. Kérjük, hogy az itt leírtak alapján tervezzenek és látogassanak el a rendezvényre!

A Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny augusztus 29-én rajtol el, első szakaszának Esztergom ad otthont, hiszen a rajt is és befutó is az Esztergomi Bazilika előtt lesz.

A verseny előkészítési szakaszában augusztus 25-én a szervezők a pálya teljes szakaszát kitáblázzák, több helyen behajtási, megállási, parkolási tilalom várható. Augusztus 27-e 18 órától nem lehet parkolni Esztergomban a Bazilika felhajtóján, valamint a felhajtó melletti két parkolókban a déli oldalon 27-e 18 órától és az északi oldalon 28-a 18 órától. Szentgyörgymezőn megnövekedő forgalomra kell számítani. Amennyiben lehetséges, autóval senki se közelítse meg ezt a területet augusztus 29-én. 20 óráig!

A parkolási rend megzavarásának kompenzálásaként a helyi lakosok parkolása a verseny ideje alatt az egész városban ingyenes.

Augusztus 29-én reggel 8 óráig a Vár utca forgalma zavartalanul biztosított, 8 óra után a közúti közlekedés ezen a szakaszon nem megengedett.

A városnéző kisvonatok NEM közlekednek a verseny napján szokásos útvonalukon.

A verseny alatti zárásokról

A Tour de Hongrie 2020 lebonyolítása miatt életbe lépő forgalomkorlátozásokról, alternatív útvonalakról az Útinform minden felületén, valamint az autósok egyik legkedveltebb navigációs rendszere, a Waze térképes alkalmazás percre pontos segítséget tud nyújtani.

A verseny Komárom-Esztergom megyei szakasza: 

Az esztergomi szakasz

A városi lezárásokat a következő térkép mutatja:

A versenyzők a célba érkezésig háromszor teszik meg az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört. 

A verseny útvonala: 

Esztergomi Bazilika – Szent István tér – Iskola utca (11-es út) – Dobozi Mihály utca (11-es út) – Pilismaróti út (11-es út) Élesrajt a MOL kút mellett – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út) – (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)- (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út - Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)– (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Földműves utca – Dessewffy Arisztid utca – Vár utca – Szent István tér – Bazilika előtti terület a befutó helyszíne

 

Dobogókő és Esztergom között – ideértve Pilisszentléleket is – nem lehet a közúton közlekedni a zárási időszak alatt (11:00-15:00), valamint Esztergom és Pilismarót között a 11-es számú főútvonalon sem. A forgalom irányítását rendőrök és polgárőrök végzik a teljes útszakaszon a szervezők mellett.

A mezőny első áthaladása a városon: 12:10-12:40, 

második áthaladása: 13:10-13:40, 

a célba érkezés: 14:10-14:30 között várható.

Ezekben az időszakokban az egész érintett szakaszon se gyalogosan, semmilyen közlekedési eszközzel NEM LEHET áthaladni. A köztes időszakokban rendőri irányítás mellett a keresztirányú forgalom megengedett. A várakozási idők azonban extrém hosszúságúra is megnőhetnek, az alternatív útvonalak megtervezése javasolt. A tömegközlekedés is szünetel a verseny ideje alatt.

Felhívjuk a figyelmét minden vendéglátónak, üzlettulajdonosnak, vállalkozásnak, hogy áruszállítást a Tour de Hongrie 1. szakaszának idejére és útvonalára NE szervezzenek!

A befutó, eredményhirdetés és díjátadó a Bazilikánál lesz 14:20 és 15:00 óra között.

Akit érdekel a két keréken száguldó cirkusz, a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny 2020-as első szakasza, jöjjön szurkolni!

Bővebb információ: www.tourdehongrie.hu

Helyi kapcsolattartók elérhetősége: 

Végvári Ágnes 06/30 377 5309

Túri Krisztina: 33/542-017

Barabás Barbara:33/542-025

Tour de Hongrie Szervezőbizottság

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020