Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Búcsú Szokoli Ferenctől

Búcsú Szokoli Ferenctől

20. július 07. 07:14 kedd

Fogalommá tette a Csülök Csárdát, majd idő előtt, mindössze 64 évesen, június 18-án távozott a családja, barátai, a vendéglő és a város életéből Szokoli Ferenc, „Csülkös Feri”. 

A városunkban töltött sok év után július 7-én, szülőfalujában Szécsiszigeten helyezik örök nyugalomra a kétlaki lokálpatriótát, aki nem csak nálunk, hanem szülőföldjén is igyekezett a közösséget szolgálni.

37 évvel ezelőtt vette át a dokumentumok szerint 337 esztendős pincét és ezalatt az idő alatt Esztergom egyik emblematikus helyévé tette, amelyet még az idegenek is ismernek a Bazilikán kívül.

Esztergomban szeretett étterme révén öregbítette a város jó hírét, és aktív tagként vett részt a Szenttamás Barátai Egyesület munkájában, Szécsiszigeten pedig többek között életre hívta és szponzorálta az ottani labdarúgó csapatot, buszvárót építtetett a településen.

Szokoli Ferenctől, a Csülök Csárda soraival búcsúzik második hazája, Esztergom.

„Gyászolunk. Június 18-án, életének 64. évében örökre itt hagyta családját, barátait Szokoli Ferenc, a Csülök Csárda tulajdonosa. Dolgos, szorgalmas, életének harminchét évét töltötte Esztergomban, azóta vezette, építette kedves éttermét, tette országosan ismertté a Csülök Csárda nevét és ízeit. Tehetségét a napfényes Zalából hozta el közénk. Számára egyformán fontos volt az ételek harmonikus ízvilága, az esztétikus környezet kialakítása, virágainak mindig üde frissessége. „Élményt adunk a vendégeinknek, nemcsak ételt!” – ezzel az iránymutatással látta el mindig munkatársait. Nélküle kell tovább folytatnunk. Mindent jól kell csinálnunk, mert Ő már nem tudja többé kiigazítani. Jó ember volt, emlékezzenek rá jó szívvel!”

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020