Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Építési munkálatok miatt lezárásra és részleges elkorlátozásra kell számítani a Kossuth Lajos utcában

Építési munkálatok miatt lezárásra és részleges elkorlátozásra kell számítani a Kossuth Lajos utcában

22. december 09. 07:26 péntek

Megkezdődik a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium bővítésének következő üteme. Ennek első lépéseként 2022. december 9-én (pénteken) 6.00 órától toronydaru telepítésére kerül sor a gimnázium területén lévő építési területnek a Kossuth Lajos utca felőli oldalánál. A daru telepítése miatt a Kossuth Lajos utca szélső forgalmi sávja reggel 6.00 órától, a Főapát utca után, mintegy 10 méteres szakaszon lezárásra kerül.

A daru telepítését követően a pénteki nap folyamán megkezdődik egy gyalogosfolyosó kialakítása a Kossuth Lajos utca szélső forgalmi sávjában a Főapát utca és a IV. Béla király utca közötti szakaszon. A folyosó átmenetileg, az építkezés további ideje alatt segíti a biztonságos gyalogosközlekedést a Kossuth Lajos utca ezen szakaszán. Tekintettel arra, hogy a Kossuth Lajos utca páratlan oldalán lévő járda számít egyebek mellett az ESZC Bottyán János Technikum, a Széchenyi tér, illetve az ott található hivatalok legforgalmasabb gyalogos megközelítési útvonalának, ezért a balesetek megelőzése érdekében szükséges a gyalogos és gépjárműforgalom korlátokkal és kerítéselemekkel történő elválasztása.

A szélső forgalmi sáv gépjárművek elől történő elzárása miatt, az építkezés ideje alatt a Kossuth Lajos utcáról jobbra, a IV. Béla király utcába a belső sávból lehet majd elkanyarodni.

Kérjük az érintett útszakaszon az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjenek.

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020