Már láthatóak az új pihenőpadok a Balassa iskola, a Bazilika, a Bánomi lakótelep, a Bem tér, a Budai lakótelep, az Erzsébet park és a Kertváros területén, valamint a Szentgyörgymezői templom környékén, illetve a Trianoni emlékműnél, a Prímás-sziget csúcsán.

A lebontott Zöld Ház helye kizöldült. Nem lett a hivatali szándékokkal szemben 30 helyes parkolóhely-bővítés, mert Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága 143/2017. (XI.28.) VfB határozatában arról rendelkezett, hogy: „Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága úgy dönt, hogy elfogadja dr. Szerencsés Gergely István képviselő határozati javaslatát, miszerint javasolja a bizottság, hogy a bontás befejeztével szükséges méretű termőföld kerüljön leterítésre, ahol zöldfelületet lehessen kialakítani és javasoljuk, hogy a meglévő járda mellé járdaszegély kerüljön kiépítésre és kérjük a tisztelt hivatalt az árajánlat bekérésére és munka megrendelésére. Felelős: Eck András elnök”

A városi zöldfelületek kezelését a Zöld-Út Esztergom kft. végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. A városi cégnél jelezzék, ha nincs lenyírva a járdák melletti sövény, vagy gazossá válik egy-egy park vagy egyéb közterület.