A három út az Öröm útja elnevezést kapta. Szakaszai a következők lesznek:

Öröm útja I. – 2018. július 5-14. Esztergom –Veszprém
Öröm útja II. – 2018. július 25-29. Veszprém – Celldömölk 
Öröm útja III. – 2018. augusztus 6-19. Celldömölk – Mariazell

A kis zarándokcsapat 2018. július 6-án reggel indul Esztergomból, majd 9 nap gyaloglás után július 14-én érkezik meg Veszprémbe.

A csoport létszáma az I. szakaszon várhatóan 6-10 fő, további csatlakozókat is szívesen látnak. Az út nyomvonalát a következő linkre kattintva láthatja: Térkép

Az utat Magyarország lelki megújulásáért ajánlják fel. 

A zarándokút rövid leírása

A Via Margaritarum (Gyöngyök Útja) zarándokút egy folyamatosan járható útvonal Mátraverebély-Szentkút és Mariazell között, amelyet 2006. április 22-én dr. Veres András püspök úr nyitott meg a Margitszigeten.

A Kató Csaba diakónus által megálmodott út egyik célja az volt, hogy szolgálja a középkori magyar zarándokhagyományok feltárását és újra értelmezését korunk embere számára.

A Gyöngyök Útja segíteni kívánja a mai zarándokokat, hogy elődeik nyomát követve eljuthassanak jelentősebb belföldi és külhoni középkori zarándokhelyekre. Így az országon átívelő 760 km-es gyalogos út a magyarság számára két fontos zarándokhelyet, Mátraverebély-Szentkutat és az ausztriai Máriazellt köti össze.

Az útvonalra fel lettek fűzve a középkori Magyarország legfontosabb városai: Buda (a főváros), Esztergom (az egyházi központ), Veszprém (a királynők városa), Celldömölk (amit magyar
Máriazellnek is neveznek).

A Via Margaritarum létrehozásával egy olyan zarándokút született, amely bekapcsolja Magyarországot Európa zarándok vérkeringésébe.

Az országhatárt elhagyva ugyanis belekapcsolódik a Via Sacrába, melyet a Máriazellbe tartó zarándokok jártak és járnak ma is. Az út nyomvonala már meglévő turistautakra épül.