A budapesti kerületek mellett a megyei jogú városok és a kisebb települések önkormányzati csapatai is egyszerre léptek műfüves pályára az előző évhez képest. Esztergomnak Biatorbágytól Debrecenig jutottak ellenfelek, de budai (Hegyvidék) és pesti (Erzsébetváros) csapatokkal is meg kellett mérkőznünk.

A soproniak 5 perccel a mérkőzésünk előtt érkeztek meg, így bemelegítés nélkül velük kezdhettünk a biztos 3 pont bezsebelése helyett. A torna előtti sérüléshullám folytatódott, így tartalékosan, de mindvégig küzdve játszottunk. A folytatásban sem vallottunk szégyent, hisz a végül továbbjutó Sopron és a XII. kerületi Hegyvidék is csak szoros csatában múlt felül bennünket az első 2 mérkőzésen. A gyors kispályás fociban a 2-3 gólos vereségek már szoros eredménynek számítanak, hisz minden találkozón a pontos helyzetkihasználáson múlik a siker, vagy épp a döntetlen megszerzése a tüdőgyilkos játék során.

A harmadik mérkőzést sikerült végre 3 pontot szereznünk a másik fővárosi csapat ellen győztesen, ahol a 2-0-s végeredményből lehetett volna akár 2-2, vagy 4-0 is, mert igen kiegyenlített mezőnyben küzdöttünk. A többi csoportból viszont hektikus számokat olvashattunk a faliújságon pl.: 11-1, 10-0, 7-1, 7-0, 6-0 és 5-0.

Komárom-Esztergom megyéből Oroszlány is hozzánk hasonlóan szerepelt. (Vác, Kecskemét és Kaposvár is a saját csoportjában nagyvárosokkén!) Sőt megyei székhelyünk, - az NB I-es múltú - Tatabánya sem tudott egynél többször nyerni ezen a tornán, ahol már az indulás is presztízsnek számít, mert meghívásos alapú.

100 perc játékidőt 2018-ban a következő játékosaink töltötték ki Mátyásföldön:

A sérülésből felgyógyultan, bravúrokat bemutató Stefanich Károly (kapus) - dr. Endre Szabolcs, dr. Kasza Péter Ferenc, Lepuschán Balázs, dr. Orgoványi András, Pacz János (csapatkapitány), Paprika Tamás, Pokorni Gábor, Simon Tibor és Somfai György.

Köszönet Esztergom Városának és a Fesztiválszigetnek, Neuzer Andrásnak, hogy tisztességes módon mutathattuk meg, hogy az ország első történelmi fővárosa a futballpályákra is visszatért. A Klára Divatnak pedig a mérkőzések utáni vitaminpótlást. Reményeink szerint tovább erősödve és bővítve a keretünket hasonló rendezvényeken újra meg tudjuk majd szervezni a közösség csapatát.