FIGYELEM FELHÍVÁS!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2019. június 12-én 14.45-18.00 óra közötti időben megyénk területére érkezik a Tour de Hongrie elnevezésű Magyar Kerékpáros Körverseny.

A profi nemzetközi kerékpárversenyen a résztvevők várható létszáma: 150 fő, átlagossebességük 40-50 km/h, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. 

A verseny alatt a versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, aközúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály) esetén a motorosbiztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról.

A nagyobb útkereszteződésekben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságrendőri állománya a polgárőrség segítségével a forgalmat irányítani fogja.

Útvonal:

A verseny 194 km hosszú útvonalán a mezőny Fejér megye irányából, a 1105-ös számú úton (Szomor) éri el megyénket, és halad be Bajna lakott területére, majd a 1125-ös, a 1119-es és a 1011-es számú úton Tát érintésével a 10-es, 117-es, 11-es számú főutak igénybevételével ér Esztergomba.

Esztergom város területén a verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át, mely az alábbi

zárásokat érinti:

Táti út, Hősök tere, Simor János út, Terézia út, Petőfi út, Kölcsey út, Rákóczi tér, BánfiLukács út, Bánomi út, Vaskapui út, Visegrádi út, Esztergom külterület 11-es számú főút (Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szobi-rév), Dobogókői út, Földműves utca, Klapka tér,Várköz utca, Szent István tér

A verseny ideje alatt (és előtte) az érintett utcákban teljes útlezárás lesz, mely zárás a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezártútszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedőjárműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakonne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszúvárakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A verseny útvonalán az úttesten, illetve az út szélén kérjük ne parkoljanak!

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alaposkörültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosoknagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.

Kérjük, hogy közlekedésükkel segítsék a verseny zavartalan lebonyolítását, és egyben köszönjük megértésüket.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság