Kedvezményezett neve: Esztergom Város Önkormányzata

Projektazonosító: TOP-3.1.1-15-KO1-2016-00003

 

Támogatási összeg: 120 000 000 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. június 30.

A projekt zárásának ideje: 2019. december 20.

 

Az 120 000 000 Ft összköltségű, 100%-os támogatási aránnyal rendelkező projekt célja: Hivatásforgalmú kerékpárút kiépítése a Belváros és Ipari Park között Esztergomban.

 

Esztergom Város Önkormányzata a projekt során „Kerékpárosbarát fejlesztést” valósít meg. A projektben megfogalmazott elsődleges célunk a város kerékpárosbaráttá tétele és az Ipari Parkban dolgozók számára a kerékpárral történő biztonságos odajutás elősegítése.

A fejlesztés során egy több mint 4 km hosszú, új kerékpárforgalmi létesítményt alakítunk ki, mely a városközpontot köti össze a város dél-nyugati részén elhelyezkedő Ipari Parkkal. A beruházás részben kijelöléssel részben pedig – a Mátyás király út külső szakaszán – új gyalog- és kerékpárút építésével valósul meg.

 

A projekt részeként kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységet is megvalósítunk: információs kiadványt készítünk a megvalósított fejlesztésről, valamint a kerékpárosok és gépjárművezetők számára a kulturált együtt közlekedésre felhívó tevékenységeket is szervezünk.

A projekt keretében biztosítjuk a nyilvánosságot is.

 

 

Romanek Etelka

polgármester