Esztergom Város Önkormányzata

Sajtóközlemény                                         

HELYI KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ PROGRAMOK TÁMOGATÁSA ESZTERGOMBAN

Projekt címe:   A helyi identitás és kohézió erősítése – Közösségépítő programok Esztergomban

Kedvezményezett neve: Esztergom Város Önkormányzata

Konzorciumi partner neve: Féja Géza Közösségi Ház

Projektazonosító: TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00006

Támogatási összeg: 54 999 999 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. szeptember 1.

A projekt befejezésének ideje: 2022. június 30.

 

Az 54 999 999 Ft összköltségű, 100%-os támogatási aránnyal rendelkező projekt célja, a helyi közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás ösztönzése, az érintettek bevonása a problémák meghatározásába és megoldásában.

Közösségfejlesztési folyamatok révén erősíteni kívánjuk a helyi identitást, a helyi közösségek részvételét szabadidős, bűnmegelőzési és közbiztonsági programok megvalósításában.

A pályázat által nyújtott lehetőséget kihasználva a helyi nyilvánosság fórumainak megteremtéséhez a szükséges informatikai hátteret biztosítunk: honlap, közösségi oldal, egyéb informatikai fejlesztések útján.

 

Projektünk célja helyi közösségfejlesztési folyamatok kezdeményezése és megvalósítása, különösen a kisebb, helyi közösségek részvételének ösztönzése az életüket, környezetüket befolyásoló kezdeményezésekben. Célunk, hogy a közösségek részvételével felmérjük a helyi igényeket, ehhez kapcsolódóan megismerjük azok történeti hátterét, a felméréseket kiértékelve meghatározzunk a szükséges akciókat (feladatokat, cselekvési tervet, programokat). A felméréseket elérhetővé tesszük a lakosság számára. A közösségfejlesztési folyamatok során biztosítjuk azok szakmai minőségét, lehetővé tesszük a folyamatokban részt vevők képzését, tapasztalatcseréjét. A közösségfejlesztő folyamatok támogatására közösségi információs pontot alakítunk ki. A kisebb, helyi közösségeket által meghatározott, jelen projektből támogatott tevékenységekhez szükséges eszközöket beszerezzük.

 

Esztergom, 2018. július 11.

 

Romanek Etelka

polgármester