Mészáros Lőrinc a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke az esemény sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a Magyar Suzuki Zrt-nek azért, hogy már tíz éve támogatja a torna megrendezését, s tavaly újabb egy évtizedre elkötelezte magát az esemény mellett.

„Amikor tíz évvel ezelőtt a torna mellé álltunk, az volt a célunk, hogy olyan hagyományt teremtsünk, amely méltó Puskás Ferenc emlékéhez, a Suzukihoz, és az akadémiához. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, s igazi elit rangra nőtte ki magát Európában” – hangsúlyozta Urbán László, az autógyártó cég vezérigazgató-helyettese. Hozzáfűzte: idén is itt lesznek a kupa tradicionális résztvevői, a Puskás Ferenchez köthető csapatok, vagyis a Puskás Akadémia, a Bp. Honvéd, a Real Madrid, a Panathinaikosz, valamint a tavaly csatlakozott Bayern München és a lisszaboni Sporting CP.

A torna május 17-én 12.30-kor a Flamengo–Puskás mérkőzéssel kezdődik, a döntőt május 21-én, Pünkösd hétfőjén 18 órakor játsszák a felcsúti Pancho Arénában.

A Puskás-Suzuki-kupa rekordere a Honvéd, amely eddig ötször nyerte el a trófeát, tavaly a Real Madrid diadalmaskodott.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA

U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, FELCSÚT

A-CSOPORT
Puskás Akadémia

Flamengo (brazil)

Panathinaikosz (görög)

Bayern München (német)

B-CSOPORT

Bp. Honvéd

Genk (belga)

Sporting CP (portugál)

Real Madrid (spanyol)