Kapcsolatok Háza nem csupán egy épületegyüttes, hanem egy olyan, Esztergomban eddig nem létező közösségi tér, amely egyaránt otthont jelenthet valamennyi esztergomi kisebb-nagyobb közösség számára, legyen szó civil, kulturális, oktatási vagy bármilyen egyéb közösségi rendezvény számára.

A közel 400 négyzetméter alapterületű, mintegy nettó 300 millió forintból felépült új, többszintes és több egységből álló komplexumban számos funkció kap teret.

Így többek között a turizmusra is építő szolgáltatások, közösségi célokat szolgáló közösségi termek, műhelyszobák, szabadtéri színpad és kertmozi, valamint a főtéren tartandó vásárokat és piacokat segítő raktárak és közvécé is található itt.

A szabadidős terek az udvaron és a belső részekben is, mint Esztergom új közösségi találkozóhelyei lehetnek majd. Az átadó kapcsán elhangzott, hogy a Kapcsolatok Háza egy korábbi, TOP-2.1.2-15 „Zöld város kialakítása” című pályázat részeként megvalósuló projektje az önkormányzatnak.

A fejlesztés egy műemléki védelem alatt álló, nagyobb részben állami (67%-ban), kisebb részben önkormányzati (33%) tulajdonú ingatlanon valósult meg, melynek tervezője Borosházi Tamás.

A szalagot Romanek Etelka polgármester, Popovics György a KEM Közgyűlés elnöke, dr. Völner Pál igazságügyi államtitkár, országgyűlési képviselő és Hernádi Ádám Esztergom turisztikai fejlesztési biztosa vágta át az ünnei köszöntők és a kulturális műsor után.