Romanek Etelka polgármester javaslatára Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 19. napján fogadta el a házasságkötésről szóló rendeletet-módosítást.

A házasságkötést szabályzó helyi rendelet értelmében Esztergom Város Önkormányzata a Városházán kötött hétvégi(!) polgári szertartást 2017 óta ingyenesen biztosítja. (Korábban 34 ezer forint volt!)

A hivatali munkaidőn túli és hivatali helyiségen kívüli esetben 15.000 forint a szolgáltatás díja. (21 ezer forintról lett mérsékelve.)

A szertartások egyedibbé és meghittebbé tétele érdekében a dekorációs eszközök megújítása folyamatban van. Színesebb virágdíszek, új gyertyatartók és gyűrűpárnák, illetve más esztétikus kellékekkel a szertartások trendkövetőbbé válhatnak.

A Kapcsolatok Háza megépülésével, illetve a komplex városközpont-fejlesztéssel (Városháza, Megyeháza) a házasulandók új helyszíneket is igénybe vehetnek majd a jövőben esküvői ceremóniákhoz.

A házasságkötés szabályait Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének A házasságkötés, a bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítés hivatali helyiségen, valamint hivatali időn kívüli engedélyezésről és az anyakönyvi eljárásban fizetendő díjakról szóló 18/2017. (V. 19.) önkormányzati rendelete tartalmazza, amely alapján további információk állnak rendelkezésre: LINK