A konferencián 130 résztvevő képviselt 42 önkormányzatot.

A konferencia tematikája a két ország önkormányzatainak aktuális kérdései köré szerveződött: digitalizáció és az intelligens városok kilátásai, a települések, városok vonzereje és vitalitása, elöregedő társadalom, valamint a mindig aktuális oktatás és tanulás.

Az első nap a gyakorlati bemutatóké volt: a résztvevők megismerkedtek az egyes témákhoz kapcsolódó helyszínekkel: a Hämeenlinnai Szakfőiskola digitális projektjeivel, a helyi Iittalai Gazdasági Térség fejlesztésével, a Sauvolai Jóléti Központ működési központ koncepciójával és az otthonápolás működési logikájával és a technológiák hasznosításával, illetve a Nummikeskus Iskolával és az ottani kulturális-, sport és egészségügyi központtal és könyvtárral.

A második nap a csoportmegbeszéléseké és a plenáris ülésé volt. A nagyszámú résztvevő előtt az idősödő társadalomról tartott Romanek Etelka, polgármester előadást, bemutatva a téma fontosságát és a megoldási módozatokat, illetve az esztergomi példákat.

A harmadik napon a vendéglátók Hämeenlinnát, a híres finn zeneszerző, Sibelius szülővárosát és környékét mutatták be a konferencia résztvevőinek.

A város magyar szempontból azért is emlékezetes hely, mert az itteni sportközpontban nyerték meg a magyar sportolók az 1952-es olimpia öttusa aranyérmét.