A Prímás-szigeten a szervezők mellett számos cég és szervezet képviseltette magát különféle standokon, így többek között a MAHART Passnave Kft., a Nap Út Alapítvány, a Szent György Esztergomi Szabadidős Egyesület, a Zöld Óvoda, a Duna Múzeum, a Helischer József Városi Könyvtár, a Dorogi Bányászok Horgász Egyesület, a megyei horgászszövetség, a 11. számú Holló Cserkészcsapat, a vízirendőrség, az esztergomi rendőrkapitányság, a helyi tűzoltóság és a Bogáncs Kutya- és Kisállat Otthon. 

A megnyitón egyebek mellett arról beszélt Romanek Etelka polgármester, hogy Európa legnagyobb folyóját ünnepelve, nekünk magyaroknak sok olyan történelmi esemény is eszünkbe jut, mely a Dunához kötődik, illetve természeti kincseink páratlan csodája ez a folyó, melyet nemcsak élveznünk, de vigyáznunk is kell.

A kétnapos rendezvényen Esztergomban és Párkányban is számos ismeretterjesztő program várta az érdeklődőket, leginkább megcélozva a gyerekeket, fiatalokat, családokat.

A színes programok között megtalálható volt könnyűzenei koncert, filmvetítés, ügyességi gyerekjáték, szárnyashajós kirándulás, horgász bemutató, tutajépítés, vízi-közlekedési óra, barlangtúra, nyitott kertek program, és természetesen a dunai haléletek kóstolása is.

A "halsimogató" körül és a régi kompkikötőben tartott haltelepítésen számtalan gyermek ismerkedett meg a dunai pikkelyes gerincesekkel. Népszerű volt a cserkészek kézműves foglalkoztatója és a vitorlás kalóz-hajó is.