A Baross Gábor utcában található négyszintes, külső és belső kialakításában is megújult épület rekonstrukciója 2015-ben indult, a Széchenyi 2020 pályázati rendszerből 60 millió forint támogatást kapott városunk, az 550 millió forintos beruházás többi részét az esztergomi önkormányzat biztosította.

A központban dolgozó ötvenfős szakembergárda a járás mintegy nyolcszáz ügyfelével foglalkozik, ebből hatszázan esztergomiak.

Völner Pál és Popovics György köszöntőjükben rámutattak, hogy az esztergomi önkormányzat egy jó együttműködésben valósította meg korábbi elképzelését, hogy a gyermek- és családjóléti intézmény újuljon meg, s ennek a beruházásnak terhét jelentős mértékben vállalta magára.

Romanek Etelka köszöntőjében többek között felidézte a családjóléti intézmény korábbi, Aranyhegyen lévő ideiglenes irodájában tett szakmai látogatást, amikor megállapította a városvezetés, hogy ott mostoha körülmények között, de maximális szakmai odaadással végezték munkájukat.

Most, az új épületben, mely nemcsak modern, de minden igényt kielégítő, a gyermekek, a családok, a rászorulók és az idősek számára, látható, hogy megérte az a több éven át tartó küzdelem, melyet az ügy érdekében összefogó tagok megtettek. 

A Baross Gábor utcai épületben számos új funkció kapott helyet, az ügyfélszolgálati helyiségeken túl, játszó-fejlesztő és tanácsadó-interjú szobák, tárgyalók, szintenként vizesblokkok, étkezők szolgálják ki az intézmény gördülékeny működését.

A négyszintes építmény új résszel is kiegészült, az üvegfalú teremrész, ahol az átadó ünnepség is zajlott, az Idősek Otthona kap helyet, illetve játszótérrel és parkosítással vált szebbé a ház körüli zöldfelület is.

Az ünnepségen a Montágh- és a Mindszenty iskola egy-egy növendéke népdalokkal tette feledhetetlenné az eseményt, az épületet, a történelmi egyházak papjai áldották meg. 

A Híd – Szociális-, Család- és Gyermekjóléti Központ kedd kivételével hétköznap várja az ügyfeleket, hétfőn 9-től délig, majd 13-tól 17 óráig, szerdán ugyanígy, csütörtökön 11-től 17 óráig és pénteken 8-tól 12 óráig.

Az itt működő Idősek Klubja minden hétköznapi napon reggel 8-tól 16 óráig tart nyitva.

Az intézmény elérhető a hidkozpont.hu internetes oldalon, a hidkozpont@hidkozpont.hu

e-mail címen, valamint a 0633/415-435, vagy 0670/379-0570-es telefonszámokon.