Esztergom: Aktuális

2018-04-21 08:35
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülését 2018. április 26-án (csütörtökön) 9 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pontok tárgyalására összehívom:
2018-04-20 14:42
EcoCenter Közhasznú Alapítvány jelentkezőket vár a képzésük tesztelésére. Részletek:
„Legyünk a jel, a reménység, kik változást hozunk.” Az Esztergomi József Attila Általános Iskola, mint ökoiskola a Föld napja alkalmából csatlakozott az országos szervezésű „Énekelj a Földért!” eseményhez. A Széchenyi téren a város óvodái és iskolái együtt énekelték április 20-án, délelőtt a Gyújts egy gyertyát a Földért dalt, melyet Bagdi Bella és az...
Közmeghallgatásra hívja a beruházó NIF Zrt. és a tervező Constreal Mérnöki Iroda Kft. az Esztergom – M1 közötti autópálya közúti kapcsolat fejlesztése kapcsán a lakosságot és az érintetteket. A fórum keretében részletes tájékoztatást tartanak 2018. május 7-én, hétfőn 17 órától a Művelődési Házban (Imaház utca 2.).
A 37/2018. (III. 8.), valamint a 39/2018. (III.12.) Kormány rendeletei a lakossági földgázfogyasztók illetve távhőszolgáltatást igénybe vevők részére biztosítanak téli rezsicsökkentést. (Csak azokat a kistelepüléseket érinti a kormányzati tűzifa támogatás, ahol nincs vezetékes gáz, vagy távfűtési hálózat!) Részletek:
Színházak köszöntik a harmincadik évadot! Hazai és határon túli színházak, visszatérő fellépők, népszerű színészek, előadók köszöntik az Esztergomi Várszínház 30. szezonját. A nyitóelőadás július 7-én a soproni teátrum Ha mi holtak feltámadunk című produkciója lesz Szilágyi Tibor főszereplésével. Részletek:
Esztergom Város Önkormányzata pályázatot hirdet a város sportjáról szóló 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdés b)-d) pontja szerint sportszervezetek működésének, sportesemények, sportrendezvények támogatására, kiemelkedő sportteljesítmények elismerése, és díjazásának támogatására. Részletek:
Esztergom Város Önkormányzata pályázatot hirdet a város sportjáról szóló 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdés a) pontja és (3) bekezdése szerint a gyermek– és ifjúsági sport, utánpótlás-nevelés támogatására. Részeltek:
Tisztelt Lakók, Gépjármű-tulajdonosok! Esztergom Város Önkormányzata megbízásából Társaságunk végzi egyes belterületi utak felújítási munkáit. A tervezett ütemezés szerint szerdán (2018. 04.18.) kezdődnek az utcában a burkolat-felújítási munkálatok. A helyszín adottságai miatt 7:00 és 17:00 közötti időszakban az utca lezárásra kelül, a ki- és beközlekedés...