Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

2018-12-13 17:59
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülést tart 2018. december 14-én (pénteken) 9 órakor a Városháza nagytermében.
Elkészült az esztergomi Szent Anna-templom, közismertebb nevén kerektemplom külső felújítása. A három évig tartó munkálatok után a templom homlokzatát Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek áldotta meg vasárnap. Erdő Péter a szentmise homíliájában arról beszélt: a kerektemplom Esztergom egyik jelképe, az ismét régi fényében ragyogó "kupola csillogása pedig...
Esztergom Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt lakosságot, hogy 1602/2018. (XI.27.) sz. Korm.határozat értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri (12.000 Ft-os) támogatásával kapcsolatban a települési önkormányzatoknak 2019. december 15-éig kell...
Esztergom adventi koszorúján fellobbant a második, a reményt szimbolizáló gyertya. A Széchenyi téren december 15-én, szombaton 17 órától folytatódik az adventi ünnepségsorozat. A harmadik gyertyát Klimentné Ferenczy Andrea, evangélikus lelkipásztor fogja meggyújtani.
2018-12-11 08:00
A 80 év feletti esztergomiakat köszöntötte Esztergom Város Önkormányzata nevében Romanek Etelka, polgármester a városháza nagytermében december 7-én délután, áldott, békés ünnepeket kívánva a szépkorúaknak.
Komárom-Esztergom Megyéért Díjat kapott dr. Horváth István régész, c. múzeumigazgató, Maráz Zsuzsanna, ultrafutó és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. A Megyei Értéktárnap keretén adták át pénteken a kitüntetéseket és a - folytatásban olvasható - 2018. évi szakmai díjakat az esztergomi Várban.
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülését 2018. december 13-án (csütörtökön) 9 órakor tartja a Városháza nagytermében.
Több órán keresztül nem lesz áram 2018. december 14-én, mert villamos hálózati korszerűsítések miatt végez munkálatokat az E.ON a következő utcákban a társaság ügyfélszolgálatának értesítése szerint:
Hatvan darab facsemetét ültettek el – a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közreműködésével - Esztergom-kertváros több pontján a héten, mellyel a vasútállomáson - a magasfeszültségű távvezeték építése során – kivágásra került gesztenyefákat volt szükséges pótolniuk a kivitelezőknek. A téli fásítást Esztergom Város Önkormányzatának főkertésze...
2018. december 9-én vasárnap, az év utolsó Régiség- és Értékvásárát rendezi Esztergom Város Önkormányzata, melyre nagy szeretettel várjuk Önöket! Az árkádok alatt az őstermelők fognak állni. A vásárfiát az őstermelők előtt körívben és a tér két oldalán (így a posta előtt is) lehet válogatni. A tér közepén az Adventi Vásár miatt most nem lesz hely az...
"Értesítjük az utazó közönséget, hogy a Baross Gábor utca elkészültével 2018. december 10-én, a hétfői üzemkezdettől az eredeti helyükre - a Baross G. utcába - helyezzük vissza a Sugár utcában ideiglenesen üzemeltetett megállóhelyeket." - tájékoztatta az önkormányzatot a KNYKK Zrt.