Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondók jelentkezését várja a XLVIII. Megyei Könyvhét keretében, 2019. október 5-én megrendezendő szavalóversenyre. Jelentkezőket várunk az ország bármely részéből és a határon túlról is! A jelentkezés feltételei:
2019-08-23 13:04
A hagyományos Arató ünnepet augusztus 20-án tartották a Kertbarátkör szervezésében a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Az új kenyér szentelése, áldása, megszegése mellett a Legszebb helyi konyhakerteket díjazták a Szent István napi ünnepség keretében.
A Rugby Club Hotel Csónakházában páratlan ipartörténeti kiállítás volt látható a III. Mesterségek udvara 2019 programjában. A Rögbi Kft. és a Fiatalokért Oda-Vissza Egyesület a Fotó, film és rádió hőskorától napjainkig kalauzolta el a látogatókat. Fényképgalériánkban betekintést nyújtunk a majd 100 évet átfogó rádió, fotó és filmtechnikai eszközöket -...
Megkezdődött a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola bővítése, egyházi forrásokból 542 millió forintért új szárnnyal bővítik az épületet - mondta el az intézmény igazgatója csütörtökön az MTI-nek.
Az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola szeretettel hívja és várja zenét tanulni kívánó leendő növendékeit a 2019/2020. tanvére meghirdetett felvételi és pótbeiratkozás alkalmával. A meghirdetett napon lehetőség nyílik a hangszerek kipróbálásra, a zeneiskolai szaktanárokkal való konzultációra. A zeneiskolai tanulmányokról, annak lehetőségeiről részletes...
A Szent István-i mű az a küldetés, hogy építsük az országot - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az államalapítás és az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott hétfői díjátadón, az Országházban. A Magyar Érdemrend középkeresztjével díjazták dr. Prokopp Mária művészettörténész asszonyt. (MTI)
Egy fából faragott Mária szobrot ajándékozott a Bakonyi Poroszkálók hagyományőrző lovascsapata Esztergomnak, amit az 500 éve született várpalotai Thúry György emlékre szervezett lovastúra keretén belül adtak át a városházán.
A vadgesztenyék és a virágágyások növényvédelmét, illetve a gyomírtást 2019. augusztus 30. és szeptember 15. közötti napokon végzi el Esztergom Város Önkormányzatának megrendelésére a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. A munkavégzés ideje alatt kérjük a Tisztelt Lakosság türelmét.