Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése. Komárom-Esztergom megyében a július havi egyenlő bánásmód ügyfélfogadási időpont a folytatásban olvasható:
Ismét lesz kedvezményes diákbérlet Esztergomban, a Közigazgatási Felsőbíróság székhelye lehet a város, emellett egy új, az épületeket bemutató, egységes táblarendszer mutatja be Esztergom értékeit – többek között erről döntött a képviselő-testület a június 21-i testületi ülésén.
2018. június 29-én - a nemzetközi Duna napon - minden Duna menti országban változatos eseményekkel ünneplik a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulóját. Ez alól nem kivétel Esztergom és Párkány sem, melyek helyszínéül szolgálnak a Duna Napoknak. A kétnapos kulturális fesztiválon zajló programok között lesznek családi és gyerek programok, játékok,...
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2018. június 19-től 2018. június 28-ig Esztergom-Kertváros – Almásfüzitő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az Esztergom – Almásfüzitő (-Komárom) vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Esztergom – Almásfüzitő állomások között vonatpótló...
2018-06-18 10:55
Esztergomban több helyszínen várják 2018. június 23-án a Múzeumok éjszakája résztvevőit.
Az országos ünneppel összhangban, június 17-én tartották az esztergomi izraelita temetőben a holokauszt megemlékezést. A MAZSIHISZ által szervezett eseményen Szerdócz Ervin főrabbi, az újpesti zsidó hitközség rabbija, a város nevében Bánhidy László alpolgármester szólt az egybegyűltekhez.
Esztergom Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a Gran-Út Kft. 2018. június 18-án megkezdi a Simor János utcában a közműhálózat és a közvilágítás kiépítését. A munkálatok a Rákóczi tér és az Arany János utca közötti szakaszt érintik. A lakosság Kiss Károlyt, a felelős műszaki vezetőt, a Gran-Út Kft. kapcsolattartóját keresheti a...
Az üdülési szezonra Esztergom Város Önkormányzata megszépítette a kiemelt közterületeit. A virágágyak beültetése folyamatos. A Hősök terei és a Tesco körforgalomnál, a Mindszenty, a Béke és a Bazilika előtti téren, illetve a Balassa iskolánál, valamint, a Múzeum cukrászdánál, a Szentgyörgymezőn és a kertvárosi Tópart utcai ágyásoknál már végeztek a...
Esztergom Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot a települési önkormányzat jegyzőjének engedélyezési hatáskörébe tartozó kutak eljárásjogi szabályairól.
2018-06-12 15:50
Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatalos tájékoztatása a várható időjárásról (szerda estig) a folytatásban:
Esztergom Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. június 14-én a STRABAG Általános Építő Kft. az Etter Jenő és a Julianus barát utcákban megkezdi a padkák és a járdák felújítási munkáit. Kérjük a közlekedőket, hogy vezessenek figyelmesen!