Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Az Aero Club Esztergom pilótája, Szilágyi Márta és a Mátra Aero Club pilótája, Ábrok Ágnes Janus C kétüléses vitorlázó repülőgépükkel új országos női kétszemélyes "szabad Távolság" rekordot repült (435,4 km-t teljesítve) 2019. július 16-án.
Szent Kinga ereklyéjét hozták el a lengyelországi Ószandecből zarándokok az esztergomi Bazilikába, hogy odaajándékozzák Magyarország elsőszámú templomának. Az ereklye átadását a július 13-ei szent mise keretében tették meg a lengyelek, akik az Ószandeci Szent Kinga Egyesület szervezésében jöttek el Magyarországra abból az alkalomból, hogy kereken húsz éve avatta...
Továbbra is azt tesszük, ami a feladatunk: gépjárműveket - köztük hazánk legnépszerűbb autóját, a Vitarát - gyártunk és értékesítünk, több ezer magyar ember számára nyújtva biztos megélhetést. Büszkék vagyunk rá, hogy saját dolgozóink 71 %-a több mint 10 éve munkavállalónk.
2019. július 13 - 27. közötti napokon végzi el a vadgesztenye fák permetezését Esztergom Város Önkormányzatának megrendelésére a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. A méhekre nem veszélyesek a kiszórásra kerülő permetanyag összetevői. A munkavégzés ideje alatt kérjük a Tisztelt Lakosság türelmét.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2019. július 16.. napján napnyugta utáni órákban.
Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az Önkormányzat illetékességi területén légi szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2019. július 16. napján, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában.
Közlemény! Az Esztergomi Kegyeleti Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy az esztergomi Belvárosi temetőben 2019.07.08-án elrendelt látogatási tilalmat továbbra is fenntartja az elhúzódó munkálatok miatt 2019.07.15-ig.
A bécsi Lengyel Lövészklub a Lublini Unió emlékére 2019. július 7. és július 14. között immár negyedik alkalommal szervezte meg az úgynevezett „Királyi Postafutár” Stafétafutást, amely Bécsből indult és a lengyelországi Lublinba érkezik, az ukrajnai Lviv és a litván főváros, Vilnius érintésével.
Esztergom Város Önkormányzata 2019-ben is csatlakozott a Pénzügyminisztérium által meghirdetett a Nyári diákmunka programhoz. A diákok – július 9-től augusztus 31-ig - napi hat órában turisztikai információs feladatokat látnák el a város területén a helyi TDM-iroda munkatársaival együttműködve.
Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatása szerint július 15-én hálózatkorszerűsítési munkák miatt áramszünet lesz több utcában. "Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos...
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy Dr. Endre Szabolcs jegyző augusztus 7-re tervezett fogadónapjának időpontja a Hivatal igazgatási szünete miatt változik. Helyette a Jegyző úr július 31-én tart fogadóórát.