Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Tisztelt Lakosság! Esztergom Város Önkormányzata megújítja az Aradi téren az emlékmű környezetét. A zöldfelület felújítása október 5-re elkészül, amikor a téren a hagyományok szerint kegyeleti megemlékezést tart a város.
Esztergom Város Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően az idei évben is méltósággal emlékezik meg az Aradi vértanúkról. Az ünnepi rendezvényekre (2018. október 5-6.) ezúton tisztelettel meghívom.
Szeptember 28-ig látogatható a IX. Megyei Fotópályázat kiállítás a Féja Géza Közösségi Házban. A nyílt megyei fotópályázat nyertes képei Esztergom-Kertvárosban tekinthetőek meg. A színvonalas kiállításra 55 alkotó 507 fotója érkezett be öt kategóriában. A kultúrakedvelő közönség olyan fényképeket és fotómontázsokat tekinthet meg, melyeket a neves zsűri is...
2018-09-24 09:57
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2018. szeptember 26-án (szerdán) 13 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pontok tárgyalására összehívom:
Esztergom óvodásai az európai autómentes nap alkalmából kerékpáron, gyalogosan és rollerezve érkeztek meg a Széchenyi térre, ahol slágerzenékre tornáztak és gimnasztikáztak. Az európai mobilitási hét rendezvénysorozatot 2002 óta minden évben szeptember 16-22. között rendezik, idén ”Mix and Move” mottóval.
Könyvtárként és közösségi térként épülhet újjá a Bástya, tábla őrzi majd a Magvető szobor emlékét, – többek között erről döntött a képviselő-testület a szeptember 20-i ülésén. Az ülésen Meszes Balázs, Sasvári Viktor, Sztojka Lajos, Tordainé Vida Katalin nem tudott részt venni, illetve több képviselőnek a több órás ülés alatt el kellett mennie.
Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) tájékoztatása szerint szeptember 20-án, csütörtökön a Vasútállomásnál lévó autóbusz megállóhely áthelyezésre kerül. Új helye üzemkezdéstől (reggel 5:00 órától) a Schweidel úton lévő hőközpont, ahol a járda biztosítja a le- és felszállást az...
Tisztelt Lakosság! Az Északdunántúli Vízmű Zrt. (ÉDV Zrt.) tájékoztatása szerint elkezdődhet az (azbesztcement) ivóvíz gerincvezeték felújítása a Lázár Vilmos utcában. A Nefelejcs utca és a Szegfű utca közötti szakaszon az elmúlt időszakban ugyanis több csőtörés okozott ideiglenes vízhiányt.
Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottsága is csatlakozott a Biztonság hete országos rendezvénysorozathoz. Ma délután helyi iskolák diákjainak tartottak játékos formában egy átfogó balesetmegelőzési programot a Széchenyi téren.
"Bringázz a suliba!" és "Bringázz a munkába!" program keretében szeptember 19-én, szerdán a gyalogosan vagy kerékpárral érkezőket a Széchenyi téren friss reggeli (kávé, tea és szendvics) várja 7:15 és 7:45 között.
Az Esztergomi Futóművek és Esztergom Városa meghirdetette a "Mobilnyomkodás helyett nyomjuk a Mobilitást" című eseményét szeptember 18-án, kedd este 18 órára. A "Keddi Szeánsz" szervezésében futva csodálkozhatnak rá a résztvevők Esztergom látnivalóira.