Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülését 2019. június 20-án (csütörtökön) 9 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pontok tárgyalására összehívom:
Esztergomba is megérkezett a legrangosabb hazai kerékpáros verseny, melyet az élő televíziós közvetítésen keresztül milliók láthattak a Kárpát-medencében! Velencéről, a Korzó elől rajtolt a 40. Tour de Hongrie első szakasza, a versenyzőkre hosszú nap, 194 kilométeres táv teljesítése várt, a mezőny a Velencei-tavat megkerülve észak felé indult, s kétszer megmászva...
A csípőszúnyog földi gyérítése 2019. június 11-én, a gyérítést végző vállalkozás tájékoztatása szerint megtörtént. A 2019. június 12-re ütemezett légi gyérítés a hőségriadó miatt a katasztrófavédelem utasítására elmaradt, és annak időtartama alatt nem végezhető el.
A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adta ki az Országos Tisztifőorvos Magyarország egész területére június 12-től június 16-a éjfélig. Esztergomban vízosztás és párakapu várja a lakosságot, a Palatinus-tavi strand a hőségriadó ideje alatt meghosszabbított nyitvatartással üzemel.
Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatása szerint június 17-én és 18-án hálózatkorszerűsítési munkák miatt áramszünet lesz több utcában. "Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás...
2019-06-11 13:49
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2019. június 15-én Rákosrendező – Esztergom-Kertváros állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Minden érdeklődőt szeretettel hívnak-várnak csütörtöktől vasárnapig az Esztergomi Ünnepi Könyvhét programjaira a szervezők, melyen több tavaly megismert szerző legújabb könyvét tekinthetjük és vásárolhatjuk meg kiegészítve más írók, költők újdonságaival.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kerékpárverseny napján, június 12-én szerdán reggel 8:00 és délután 18:00 óra között részleges és teljes útlezárások miatt lehetőség szerint autóikat hagyják otthon, gyalogosan közlekedjenek a városban! A pályát érintő szakaszon parkolni is tilos lesz 11-én 24:00 órától. A parkolás Esztergom teljes területén június 11-én...