Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében Kárpát-medencei búzaszentelő ünnepség lesz és a Magyarok Kenyere program nyitó rendezvénye Esztergomban 2019. április 27-én, szombaton.
2019-04-18 09:52
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek húsvéti gondolatai:
Esztergom bajorországi testvérvárosa, Bamberg önkormányzata az előző évekhez hasonlóan az idei évben is ösztöndíjat biztosít testvérvárosai egy-egy németül jól beszélő, germanisztika szakos egyetemistája részére. Az ösztöndíj a Bambergi Otto-Friedrich Egyetem Nyári Egyetemének tanfolyami díját, valamint a kapcsolódó kirándulások és keretrendezvények...
2019. április 23-án (kedd) reggel 06.00 órától várhatóan 2019. 04. 24. (szerda) 24.00 óráig teljes szélességben le lesz zárva az Imaház utca és a Madách tér a forgalom elől. A csőtörés feltárása április 23-án, kedd reggel kezdődik. A teljes szélesség azt jelenti, hogy ezen időszak alatt a Petőfi utcáról az Imaház utca felé, a Vörösmarty utcánál (a Trafó...
2019-ben is csatlakozott a Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz Esztergom.
Az Én Nagymamám, Nagypapám címmel óvodások és kisiskolások részére pályázatot indít az ENÉKE – Esztergom és Környéke Nyugdíjas Egyesület. A pályázatban a nagymama, nagypapa bemutatását kérik rajzban, versben, prózában, vagy interjút a nagyszülővel: meséljenek az Ő gyerekkorukról az unokáknak.
2019-04-17 12:12
A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, április 16-án Esztergomban emléksétával idézték fel a város lakói az itt élt zsidóság történetét.