Esztergom: Aktuális

Közmeghallgatásra hívja a beruházó NIF Zrt. és a tervező Constreal Mérnöki Iroda Kft. az Esztergom – M1 közötti autópálya közúti kapcsolat fejlesztése kapcsán a lakosságot és az érintetteket. A fórum keretében részletes tájékoztatást tartanak 2018. május 7-én, hétfőn 17 órától a Művelődési Házban (Imaház utca 2.).
A 37/2018. (III. 8.), valamint a 39/2018. (III.12.) Kormány rendeletei a lakossági földgázfogyasztók illetve távhőszolgáltatást igénybe vevők részére biztosítanak téli rezsicsökkentést. (Csak azokat a kistelepüléseket érinti a kormányzati tűzifa támogatás, ahol nincs vezetékes gáz, vagy távfűtési hálózat!) Részletek:
Színházak köszöntik a harmincadik évadot! Hazai és határon túli színházak, visszatérő fellépők, népszerű színészek, előadók köszöntik az Esztergomi Várszínház 30. szezonját. A nyitóelőadás július 7-én a soproni teátrum Ha mi holtak feltámadunk című produkciója lesz Szilágyi Tibor főszereplésével. Részletek:
Esztergom Város Önkormányzata pályázatot hirdet a város sportjáról szóló 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdés b)-d) pontja szerint sportszervezetek működésének, sportesemények, sportrendezvények támogatására, kiemelkedő sportteljesítmények elismerése, és díjazásának támogatására. Részletek:
Esztergom Város Önkormányzata pályázatot hirdet a város sportjáról szóló 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdés a) pontja és (3) bekezdése szerint a gyermek– és ifjúsági sport, utánpótlás-nevelés támogatására. Részeltek:
Tisztelt Lakók, Gépjármű-tulajdonosok! Esztergom Város Önkormányzata megbízásából Társaságunk végzi egyes belterületi utak felújítási munkáit. A tervezett ütemezés szerint szerdán (2018. 04.18.) kezdődnek az utcában a burkolat-felújítási munkálatok. A helyszín adottságai miatt 7:00 és 17:00 közötti időszakban az utca lezárásra kelül, a ki- és beközlekedés...
Április 21-én - a tragikus autóbalesetben 2004-ben elhunyt - Bubik Istvánra emlékeznek Esztergomban. A Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban végezte tanulmányait. A gyülekező szombaton 14.30-kor lesz a gimnázium előtt, ahonnan átsétálnak az emlékezők a Bubik István (volt Népkert) utcába, ahol emléktáblát...
Továbbra is támogatja az önkormányzat a Bogáncs kutya- és kisállatotthon munkáját, ismét lesznek veteránjármű-alkatrész és „padlásbörzék” a Tesco melletti parkolóban, újra gondolják a Bástya áruházban üzlethelyiséget bérlőkkel kötött szerződéseket, önkormányzati ingatlan adhat otthont a kajak-kenusoknak – többek között erről döntött a...