Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

A NHKV (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő) Zrt. által megbízott díjbeszedők járják a településeket és felkeresik azokat, akiknek díjhátralékuk van! Az Easy To Train Kft. hivatalos alvállalkozóként végzi a munkát és személyesen kísérli meg a képviselőjük a hulladékszállítás díjából keletkezett díjhátralék beszedését Esztergomban is. A...
2019. március 25-én, 17 órakor az Esztergomi családok 2. – A Prokopp család története című helytörténeti könyv bemutatója lesz a Városi Könyvtárban. A Bánomi út 8. szám alatt, a Helischer József nevét viselő intézményben kerül sor a 80 éves dr. Prokopp Mária professzorasszony köszöntésére is. Az új könyv előszavából:
A trióként működő Mini Acoustic első, bemutatkozó koncertjével avatták fel március 14-én este Esztergom-kertváros közelmúltban felújított művelődési intézményét.
Jászai-díjat vehetett át az Esztergomi Várszínház vezetője, Horányi László színművész a fővárosban. Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült az Esztergomi Várszínház vezetője a nemzeti ünnep előtt:
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülését 2019. március 21-én (csütörtökön) 9 órára a Városháza nagytermébe a következő napirendi pontok tárgyalására összehívom:
Emlékezzünk közösen 1848 hőseire! Ünnepi programok az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére március 15-én Esztergomban.
Az Esztergom Barátainak Egyesülete (EBE), Koditek Pál vezetésével évtizedek óta ápolja lokálpatrióta szervezetként a város polgári- és katonatörténetét. Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján az Esztergomhoz közeli (pl. kéméndi) és a történelmi vármegye határán túli csatákról (pl. a selmecbányai és a hodrusbányai ütközetekről)...
Esztergomban már 2017 májusa óta lehet ingyenesen házasságot kötni. A hazai népesedési trendek nagyban egybecsengenek az uniós tendenciákkal. Már lassan száz év óta csökken a csecsemőhalandóság, a gazdasági válság okozta mélyrepülés után növekedni kezdett a születésszám és megnőtt a házasságkötések száma is Magyarországon. Esztergomban 2017-ben 96 pár kelt...
Egy ünnepélyes gálaműsor keretén belül március 12-én, kedden mutatták be a jubileumi 40. Tour de Hongrie pontos útvonalát. Esztergom a - siófoki prológot követő - első nap célállomása lesz. A városban és Dobogókőn két kört tesznek meg a 195 országban közvetített befutó során a kerékpárosok.