Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Idénynyitó rendezvényen mutatkozott be a sajtó számára több turisztikai egyesület a Dunakanyarból, illetve a megyéből május 21-én. A Mária Valéria híd mellett álló Port Mediterraneo hajó fedélzetén ezen túl a Dunamente régió egy-egy tagképviselője is beharangozta az idei turistaidény eseményeit.
Tájékoztató a szlovákiai Párkányba tervezett hulladékhasznosító mű ”GREEN PARK ŠTÚROVO” beruházás Espooi egyezmény szerinti nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásának keretében megszervezésre kerülő nyilvános fórumról:
Négy év után bajnok az Esztergomi Vitézek rögbicsapata, mivel az élvonalbeli bajnokság szombati döntőjében 51–19-re legyőzte a Battai Bulldogokat.
Szénássy Attiláné és Szénássy Attila kapta az idei Babits-díjat, melyet az önkormányzat azért adományozott, mert a Szénássy-házaspár elévülhetetlen érdemeket szerzett magának a magyar néptánc esztergomi ápolása terén. A május 17-ei ünnepségen, melyet a Szentgyörgymezői Olvasókörben rendeztek Bánhidy László alpoglármester és Erős Gábor önkormányzati...
2019-05-20 12:42
A három e-töltőberendezés beüzemelése 2019. május 15 - 17. között megtörtént. Az időjárás nem tette lehetővé, hogy a parkolók felfestése megtörténjen és a matricázás – a töltőberendezések használati útmutatói – felkerüljenek a töltőkre.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy az Európai Parlament tagjai választásának lebonyolítása miatt az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal május 27-én (hétfőn) zárva tart, helyette május 28-án (kedden) a hétfői rend szerint (9-12 és 13-16 óráig), tart ügyfélfogadást.
A Magyar Suzuki Zrt.-hez (a gyár bejáratához, a Schweidel J. út Alucfer Kft. bejárata és a Suzuki parkoló bejárata között) vezető 130 méteres útszakasz felújítási munkái az alábbi korlátozásokkal járnak 2019. május 20-ától:
Több mint százmillió forinttal támogatja az önkormányzat idén is a Vaszary Kolos Kórházat, támogatói szerződést kötöttek ismét a Bogáncs Kisállat- és Kutyaotthonnal, elkészült a Pilis Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönye, pályázati támogatással újulhat meg a kertvárosi óvoda, s szintén pályázati támogatással épülhet kültéri görkorcsolyapálya...
2019. május 11-én az Esztergomi Polgármesteri Hivatal nagytermében bensőséges ünnepségre került sor a Boldog Gizella-díj átadására.
2019. május 20-án megkezdődik Esztergomban - az önkormányzat megrendelésére - a Bajcsy Zsilinszky u. 14. sz. alatti ingatlanon (hrsz.:19759) lévő "fürdő szálló tetőszerkezetének felújítása" tárgyú munkához kapcsolódó munkaterület ideiglenes lezárása a Bajcsy Zsilinszky u. felől.