Esztergom: Aktuális (Ügyintézés)

Valótlan állítás, hogy „a városnak át kellene utalnia Strigonium Zrt.-nek egy nagyobb, de egyébként nem túl jelentős mértékű összeget tőkerendezés jogcímén." Az Elrabolt szuverenitás című internetes cikkben történt fenti állítások miatt a Városháza az alábbi közleményben reagál:
Egyházi fenntartásba kerülhet az állami zeneiskola, Húsvétra 5000 forintos vásárlási utalványt kapnak a 70 év feletti nyugdíjasok és a nagycsaládosok, az önkormányzat is támogatja a pilisszentléleki templom felújítását, Dunamente-turisztikai kártyával lehet utazni a helyi buszjáratokon és idén is lesznek járműalkatrész-börzék a Tesco melletti parkolóban – többek...
27. alkalommal szervez koszorúzással egybekötött kegyeleti megemlékezést az 1945. március 20-án és 21-én a szamárhegyi harcokban hősi halált halt magyar honvédek emlékkeresztjénél az Esztergom Barátainak Egyesülete. Esztergom-Búbánatvölgyben emlékezik március 23-án, szombaton 10 órakor a város. A 100 katona sírját magába foglaló emlékhely az Ákospalotai út - Sás...
A Belvárosi temető fölött lévő Jópásztor kápolna toronysisakját március 21-én helyezték fel toronydaruval. A bokrétaünnepségen Harmai Gábor atya, a kápolnát kezelő Belvárosi plébánia vezetője tartott liturgikus alkalmat. Ennek során többek között elmondta, hogy a több, mint 100 éves épület felújításában a legnagyobb anyagi támogató a Magyar Szerencsejáték...
Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal 2019. március 27-én (szerdán), 10 órától tart ügyfélfogadást. Szíves megértésüket kérjük.
A Köztársasági Elnök az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére a 2019. évi ülnökválasztást 2019. március 7. napja és 2019. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.
Március 22-én, pénteken 15.00 órától a Városháza nagytermében Kovács György tart előadást az idősöket egyre gyakrabban érintő csalásokról. Az előadása témája: miként is lehet felismerni és kivédeni az átverési kísérleteket. Esztergom Város Önkormányzata és a Milton Friedman Egyetem közös szervezű, ingyenes előadás-sorozata április 5-éig tart.
A Gondnoksági Csoport vezetője, Somfai György tájékoztatása szerint a közfoglalkoztatottak 8 fős csapata 12 kisteherautónyi szemetet, 200 zsáknyi közterületen elszórt hulladékot szedett össze kettő nap alatt Esztergom város területén.
A NHKV (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő) Zrt. által megbízott díjbeszedők járják a településeket és felkeresik azokat, akiknek díjhátralékuk van! Az Easy To Train Kft. hivatalos alvállalkozóként végzi a munkát és személyesen kísérli meg a képviselőjük a hulladékszállítás díjából keletkezett díjhátralék beszedését Esztergomban is. A...
2019. március 25-én, 17 órakor az Esztergomi családok 2. – A Prokopp család története című helytörténeti könyv bemutatója lesz a Városi Könyvtárban. A Bánomi út 8. szám alatt, a Helischer József nevét viselő intézményben kerül sor a 80 éves dr. Prokopp Mária professzorasszony köszöntésére is. Az új könyv előszavából: